Garage De Laak is een familiaal bedrijf, gespecialiseerd in het onderhoud van MAN vrachtwagens.

In 1966 opgestart als werkplaats voor herstellingen van personenwagens en vrachtwagens. De garage was destijds ondergebracht in een loods van de familieboerderij te Veerle.
De zaak groeide gestadig en in 1972 werd een overeenkomst gesloten als officieel dealer van MAN vrachtwagens voor de Kempen.
Al snel werd de werkplaats te klein en viel de keuze op een bouwterrein naast de Laak (vandaar de huidige naam), eveneens in Veerle. Hier werd een volledig nieuwe garage gebouwd.
Het dealerschap werd uitgebreid naar 3 merken van vrachtwagens, die door dezelfde importeur in België verdeeld werden: MAN – Saviem – Steyr

In 1992 hebben de vier kinderen het bedrijf overgenomen en is men op zoek gegaan naar een nieuw bedrijfsterrein om de huidige zaak verder te kunnen uitbouwen. Dit terrein werd gevonden aan de Bell Telephonelaan 7 te Geel.

Op 1 april 1996 werd daar de nieuwe Garage DE LAAK officieel in gebruik genomen. Deze nieuwe locatie en het merk MAN zorgden voor snelle groei en dit resulteerde reeds na 4 jaar dat de garage werd uitgebreid met 2 extra poorten.Tegelijkertijd werd er een volledige nieuwbouw gezet waarin de carrosserie afdeling is ondergebracht.In 2001 werd nogmaals een werkplaats met 2 poorten toegevoegd, specifiek voor het onderhoud van aanhangwagens en opleggers.

Onze voortdurende inspanningen om de service en de klantgerichtheid werden begin 2006 beloond door een onafhankelijke vakjury die de trofee van “BEST DEALER OF THE YEAR 2005” voor het MAN-dealernet in België toekende aan garage De Laak.

Voor de verkoop van nieuwe- en tweedehands vrachtwagens werd in 2006 MAN Kempen – Limburg NV opgericht. MAN Kempen – Limburg concentreert zich enkel en allen op de verkoop. Garage De Laak kan zich op die manier verder specialiseren in de service.

Service is voor Garage De Laak het absolute codewoord, de basis voor deze service bestaat uit de drie volgende peilers : professioneel – betrouwbaar – klantgericht.

  • Volledig uitgeruste garage-infrastructuur met doorrijwerkstraten, werkputten en diagnosetoestellen voor vrachtwagens en getrokken voertuigen
  • Uitgebeid wisselstukkenmagazijn
  • Eigen hersteldienst voor motoren, versnellingsbakken, achterbruggen, ...
  • Remmentestbank idem zoals in de keuringsstations
  • Modernste testbank voor tacho’s en begrenzers te ijken
  • Erkend installateur en hersteller van snelheidsbegrenzers, tachografen en digitale tacho’s (oa erkenning door BIVV)
  • Poolvoertuig ter beschikking van chauffeur
  • Eigen depannagedienst (24/24 U)
  • Verhuur van bakwagens en trekkers
  • Eigen carrosseriebedrijf